Videoförsäljning

Bygg din egen digitala träningskurs

Att bygga sin egen digitala träningskurs kan låta krångligt. Men med VOYD.tv är det faktiskt busenkelt! I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver tänka på för att komma igång. Häng med!

Innehåll

 1. Planera din kurs
  Hur planerar du din kurs? Vad du måste tänka på och hur förbereder du dig för att uppnå maximalt resultat?
 2. Spela in ditt videoinnehåll
  Vad ska du tänka på när du spelar in ditt videoinnehåll Vilken utrustning behövs? Hur bra måste kvalitén vara?
 3. Bygg din kurs på VOYD.tv – Hur skapar du en säljande VOYD-kanal? Hur ska du prissätta din kurs?
 4. Marknadsför din kurs – Hur marknadsför du din kurs och når ut till såväl befintlig som ny publik?

1. Planera din kurs

En strukturerad planering av din kurs är ett av de viktigaste momenten för att såväl bespara tid för dig själv som att öka värdet för dina kursdeltagare. Genom att arbeta igenom följande frågor i förhand ökar dina möjligheter till framgång:

 • Vem riktar sig kursen till i första hand?
 • Vad kan den som går din kurs förvänta sig att få ut av att genomföra den?
 • Vilka förkunskaper och redskap behöver deltagaren införskaffa innan kursstart?
 • Hur mycket tid per vecka tror du att varje deltagare behöver investera i genomförandet?
 • Vilka huvudsakliga delmoment kommer att ingå?
 • Vilka övningar kommer att ingå inom respektive delmoment?
 • Ska kursen säljas som ett färdigt paket eller uppdateras löpande?
Bild på hur mallen för att planera din kurs kan se ut ifylld.
Exempel på hur planeringen av din kurs kan se ut.

2. Spela in ditt videoinnehåll

Det är viktigt att komma ihåg att dina köpare köper tillgång till ditt videoinnehåll för innehållets skull. De förväntar sig inte nödvändigtvis en professionell produktion i studiomiljö. Här är några tips:

 • Tänk igenom ljussättning och bakgrund så att det blir en bra upplevelse för tittaren. Undvik motljus och skiftande sol. Du hittar fler tips om hur du filmar professionellt i vår guide ”5 tips för att filma proffsigt med mobilen”.
 • Tänk igenom hur tittaren kommer att använda ditt videoinnehåll. Filma i liggande format för dator och TV och i stående format för mobil. Filma i båda formaten om du är osäker. Filma hellre för mycket än för lite.
 • Använd stativ och/eller ta hjälp av en vän för att få till en så bra film som möjligt, och filma gärna ur flera vinklar för att göra det enkelt för tittaren att förstå vad du menar och att göra rätt.
 • Du behöver ingen professionell utrustning. Mobiltelefon fungerar utmärkt. Lägg gärna på en berättarröst i efterhand om möjligt. Se till att få till ett så bra ljud som möjligt. Du kan lära dig mer om att få till ett bra ljud i vår guide ”5 tips för ett lyckat ljud”.

3. Bygg din kurs på VOYD.tv

Nu när du har planerat din kurs och spelat in ditt videoinnehåll är det dags att bygga kursen på VOYD.tv. För att förenkla processen följer här några tips på förberedelser:

 • Förbered bilder i förväg så blir det enklare att skapa din kanal. Du behöver både bilder för din kanal och dina videoklipp. Om du inte har tillräckligt bra egna bilder finns kostnadsfria genrebilder att använda på ex. Pexels.com.
 • Tänk igenom hur du vill prissätta ditt innehåll. Om du vill ha många prenumeranter och har hård konkurrens kan 99 kr /mån vara en bra utgångspunkt. Om du känner att ditt innehåll är mer unikt kan upp till 499 kr/mån fungera, i vissa fall ännu högre. Du kan alltid ändra priset i efterhand om du inte säljer som förväntat.
 • Förbered beskrivande texter om dig, din kanal och kursen. Gå in på VOYD.tv och klicka på Starta VOYD-kanal. Sedan är det bara att följa instruktionerna så är du igång! Du kan lära dig mer om hur du skapar en kanal på VOYD.tv i vår guide ”Komplett guide: Skapa din VOYD-kanal”. Om du vill lära dig mer om hur du laddar upp en video på VOYD kan du läsa vår guide ”Komplett guide: Lägg upp din första video till försäljning”.

4. Marknadsför din kurs

Grattis! Nu har du lanserat din digitala träningskurs och kan börja tjäna pengar på den. Här följer några tips på hur du kan marknadsföra kursen för att öka din försäljning ytterligare:

 • Ge en gåva till de 50 första som tecknar en prenumeration. Detta motiverar till att slå till nu och inte avvakta.
 • Släpp ett klipp i månaden gratis på YouTube och i dina andra sociala kanaler. Länka till kursen i klippet och i beskrivande texter.
 • Länka till kursen överallt – i din bio på Instagram, på din webbplats och på andra relevanta platser.
 • Samarbeta med gym och andra aktörer inom din nisch. Låt dem sprida din kurs och dela med dig av intäkten.
 • Ta kontakt med oss på VOYD via chatten här alternativt på VOYD.tv eller genom att maila [email protected] så hjälper vi dig vidare. Stort lycka till med din försäljning!

Mall: Planera din kurs

Bild på hur mallen för att planera din kurs ser ut tom.
Besvara frågorna i denna mall för att komma igång med din planering.