Videoförsäljning

Få återkommande intäkter med medlemskap

Så här ser Baitbox medlemskapstjänst ut. Här kan du bli medlem från 59 kr, men även betala mer om du själv vill.

Ett smart sätt för att få återkommande intäkter är att skapa en medlemskapstjänstVOYD.tv. Då kan dina följare och kunder prenumerera på ditt videoinnehåll, antingen allt eller det innehåll du väljer ut, mot en löpande månadskostnad. Det finns två sätt att ta betalt för medlemskap:

  • Sätt ett fast månadspris.
  • Låt köparen bestämma priset utifrån det prisintervall du anger.

När någon tecknat ett medlemskap hos dig hanterar VOYD betalningen varje månad och medlemmen kan själv avsluta eller pausa sitt abonnemang när det passar. Antalet prenumeranter följer du i realtid genom att logga in på VOYD.tv.

Hur kommer man igång?

Att skapa din medlemskapstjänst är väldigt enkelt, och faktum är att du inte ens behöver mer än en film för att komma igång. Gör så här:

  • Skapa ett kostnadsfritt konto på VOYD.tv och följ guiden för att skapa din egen kanal.
  • Se till att du har laddat upp minst en video på VOYD. Du behöver minst en film för att kunna starta en medlemskapstjänst.
  • Välj fliken Medlemskap under menyn Mitt konto > Min VOYD-kanal.
  • Klicka på knappen Skapa medlemskap och fyll i formuläret.
  • När du är färdig klickar du på Publicera så blir din medlemskapstjänst aktiverad. Du kan nu sprida den till dina följare och kunder, och se de återkommande intäkterna rulla in. 💰🤗
Du skapar din medlemskapstjänst genom att fylla i enkla formulär. Du kan ladda upp en egen omslagsbild, trailer, prissätta och välja vilket videoinnehåll som ska ingå för dina prenumeranter.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar det att skapa en medlemskapstjäns på VOYD?

Det kostar ingenting att skapa en medlemskapstjänst på VOYD, utan VOYD tar en provision vid varje betalning, precis som vid försäljning av enskilda filmer.

Vad borde jag ta betalt för mitt medlemskap?

Den genomsnittlige prenumeranten på VOYD.tv betalar 79 kr /mån för medlemskap. Om ditt innehåll är unikt och/eller utbildande är det inga problem att ta mer betalt. Vanliga intervall vi ser är 59-99 kr / mån, 99-499 kr /mån samt 499 kr /mån och uppåt. Är du osäker kan du använda vår funktion som låter köpare själv bestämma priset.

Kräver en medlemskapstjänst mycket arbete från mig?

Inte nödvändigtvis. Många betalar medlemskap för att stötta kreatören och då spelar det ingen roll hur aktiv du är eller hur ofta du laddar upp nya filmer. En tumregel är annars att lägga upp en ny film i månaden, men det får gärna vara en kortare film, eller en ”frågor och svar”-film.

Hur många filmer behöver jag ha laddat upp innan jag lanserar?

Det räcker med en film för att lansera din medlemskapstjänst. Vi har kreatörer på VOYD som aldrig laddat upp mer än en film men ändå har ett växande antal prenumeranter. Det beror dels på att många prenumeranter vill stötta dig som kreatör i ditt arbete, men ibland också på att kreatören skickar ut andra mervärden än video till sina prenumeranter. Det kan exempelvis vara erbjudanden och rabattkoder.

Kan ni hjälpa mig att komma igång och hantera min kanal?

Självklart! Vårt kreatörsteam finns tillgängligt för att hjälpa dig. Kontakta oss via chatten på VOYD.tv eller genom att skicka ett mail till [email protected].