I december 2020 skulle producenten Daniel Sjöberg, skådespelarna Katrin Sundberg och Henrik Johansson ha arrangerat en julshow på Scalateatern i Stockholm, men på grund av pandemin fick de tänka om.

Digital julkalender

De bröt ner showen i mindre akter, filmade och lanserade istället en digital julkalender hos VOYD med ett resultat långt över förväntan.

– Julkalender-formatet togs emot positivt både av VOYD och publiken. Vi är otroligt nöjda över att vi hittade ett sätt att nå ut till allmänheten och att det blev så lyckat, säger Daniel Sjöberg.

Daniel Sjöberg, Katrin Sundberg och Henrik Johansson i en sketch.

Daniel Sjöberg är producenten bakom bland annat podcasten Mina roliga kompisar och föreställningen Bellman – visor & bekännelser. Dessutom är han skådespelare och har spelat den manliga huvudrollen i den svenska versionen av den populära musikalen Broarna i Madison County.

Pandemin ställde till det

Under hösten 2020 skulle hans och skådespelarna Katrin Sundberg och Henrik Johanssons julföreställning Är det jul!? Igen??? haft premiär på Scalateatern i Stockholm, men corona-restriktionerna satte käppar i hjulet. Ensemblen fick tänka om helt för att inte behöva ställa in showen och i samband med det kontaktade Daniel Sjöberg VOYD, för att hitta en lösning.

– För oss passade VOYD:s upplägg allra bäst. Framför allt för att gränssnittet är väldigt bra. De var väldigt flexibla och inställda på att göra allt för att julshowen skulle kunna genomföras.

Daniel Sjöberg

Bredare publik än någonsin

Föreställningen Är det jul!? Igen??? gjordes om till ett julkalender-format och gick ut på att de presenterade en sketch om dagen fram till julafton. Och man kunde själv bestämma om man bara ville köpa en specifik lucka, i detta fallet en video, eller hela julkalendern som ett paket där en ny film låstes upp varje dag.

Katrin Sundberg, Daniel Sjöberg och Henrik Johansson med ett axplock av alla sketcherna från sin digitala julkalender.

En viss nervositet fanns där innan lanseringen eftersom det var första gången som ensemblen skulle framföra underhållning online, bakom betalväggar. Men nervositeten visade sig vara obefogad och man nådde en bredare publik än någonsin.

– Folk är vana vid att köpa biljetter och betala för en upplevelse de ser en gång. Eftersom det här formatet skiljer sig något från det så var vi nervösa över om folk skulle vara villiga att betala för en online-show. Nervositeten blåstes bort samtidigt som första sketchen publicerades, vi nådde ut till bredare publik än vad vi någonsin hade kunnat drömma om.

Daniel Sjöberg

Så genomförde de succén

Med hjälp av VOYD kan kreatörer sälja videos och ljudfiler styckevis eller som en del av ett paketerbjudande. För den digitala julkalendern var en paketlösning det naturliga valet, vilket dessutom resulterade i en stor merförsäljning.

På VOYD har du som kreatör möjlighet att sälja dina videor var för sig, eller paketera i ett, eller flera olika, paketerbjudanden. Perfekt om man laddar upp många videor (Som till exempel en julkalender eller olika föreläsningar m.m) och kanske vill erbjuda sin kunder ett rabatterat pris om man köper flera videor samtidigt. Vilket också ofta skapar stor merförsäljning för dig som kreatör. Dessutom har du även möjlighet att ta fram rabattkoder om du vill köra kampanjer eller tävlingar. Enligt Daniel Sjöberg är ett fortsatt samarbete i framtiden definitivt aktuellt. 

– Jag har lite idéer som behöver  slipas något för att det ska bli en tillräckligt tydlig och bra form för att passa VOYD, men absolut finns tankarna på att göra något liknande i framtiden.

Daniel Sjöberg

För att se Daniel Sjöberg, Katrin Sundberg och Henrik Johanssons julkalender så kan du klicka här.

Julkalender på VOYD
Julkalendern på VOYD.