Känner du att det är dags att börja ta betalt för ditt videoinnehåll? Vad kul! 🤗 Den här guiden kommer hjälpa dig, steg för steg, att börja använda VOYD.tv och att lägga ut din första video till försäljning. Häng med, för nu kör vi!

Innan du börjar

Använd den här guiden som en referens att gå tillbaka till om du undrar över något eller kör fast. Bäst effekt får du om du har ett antal bilder och enklare beskrivande texter som beskriver ditt innehåll färdigt. Om du inte har det är det ingen fara, du kan ändå följa guiden och gå tillbaka och ändra vid ett senare tillfälle.

Skapa ditt konto och din kanal

Startsidan av VOYD.tv. Klicka på knappen Kom igång eller Starta VOYD-kanal för att börja.

Besök VOYD.tv och klicka på knappen Kom igång alternativt knappen Starta VOYD-kanal för att starta registreringsguiden.

Du får först välja om du vill starta en kanal för att sälja tillgång till dina filmer, eller om du bara vill skapa ett konto på VOYD.tv för att köpa och titta på film. För den här guiden väljer vi det förstnämnda. Klicka på knappen Starta kanal.

I det första steget får du ange ett passande namn för din kanal. Det kan vara vad som helst, men max 30 tecken långt och försök skriva något som gör det lätt för dina kunder att förstå att de hamnat rätt.

Din VOYD-kanal är din egen streamingbutik där alla dina filmer, erbjudanden och andra produkter samlas tillsammans med information om dig.

I exemplet här utgår vi från att syftet med att använda VOYD.tv är att sälja tillgång till kurser och inspiration inom bakning. Du får också välja vilket land du är folkbokförd i så att moms och skatter kan beräknas rätt av VOYD. När du är färdig klickar du på knappen Nästa.

Nu får du välja om du vill sälja som privatperson eller om du har ett företag som du vill sälja som. Om du säljer som privatperson betalar VOYD ut pengarna till dig och du ansvarar själv för att deklarera dina inkomster rätt hos Skatteverket. Om du säljer som företag kommer VOYD betala ut pengarna till ditt företagskonto och skapa det underlag du behöver till din redovisning. När du har gjort ditt val klickar du på Nästa för att komma till det tredje och sista steget i registreringsprocessen.

Nu är det dags att skapa ditt personliga användarkontoVOYD.tv. Det är helt kostnadsfritt och behövs för att du ska kunna logga in och följa din försäljning, ladda upp nya filmer och ändra inställningar om du så önskar. Fyll i din e-postadress två gånger för att säkerställa att du skrivit rätt, och välj ett säkert lösenord. Granska aktuella användarvillkor och policys och klicka sedan på knappen Skapa konto om du accepterar dem så är du igång.

Snyggt jobbat! 🙌 Nu har du skapat ett personligt konto på VOYD samt din egen VOYD-kanal. Nu är det dags att göra din kanal snygg och säljande. Det första du kan göra är att lägga till några tjusiga bilder. Du ser en förhandsvisning så att du får en känsla av hur din kanal kommer att se ut. Ladda upp en omslagsbild och en profilbild genom att klicka på knapparna Ladda upp.

Saknar du bilder?

Ingen fara, det finns många tjänster på nätet som tillhandahåller bilder du får använda kostnadsfritt. Ett exempel är Pexels.com som du ser på bilden här nedan. Men kontrollera alltid en extra gång att just den bilden du väljer får användas i samband med att du tar betalt, och följ villkoren som gäller för just den bilden. De kan variera från bild till bild.

Exempel på när du söker efter kostnadsfria foton på bakverk via Pexels.com

När du har laddat upp en omslagsbild och en profilbild så kan du se i förhandsvisningen hur din kanal börjar ta form. Det är nu det börjar bli riktigt roligt. 🤩

Oroa dig inte över bildformatet. Om du behöver beskära en bild eller ändra storleken så hjälper VOYD dig att göra det med smarta verktyg och funktioner.

Fyll i en kortare beskrivning av din sida i fältet Biografi och fortsätt fylla i formulären på sidan för att bygga vidare på din kanalsida. Sociala kanaler är frivilligt att ange, men kan vara ett smart sätt för att länka tillbaka till din webbplats, YouTube-kanal, Instagram-profil eller andra platser där du underhåller dina följare.

Om du fortsätter nedåt kan du nu ange lite mer information om din VOYD-kanal. Varje VOYD-kanal har en flik som heter Om kanalen. Här kan du presentera dig och/eller din verksamhet för dina kunder på ett mer omfattande sätt, och lägga till ytterligare en bild. Du kan också välja innehållskategorier som är relevanta för den typ av videoinnehåll som du planerar att lägga upp. I detta exempel har vi valt kategorierna Kurs och Matlagning.

I det sista steget har du möjlighet att anpassa den webbadress din kanal får på VOYD.tv samt godkänna användarvillkoren för säljare. När du sedan klickar på knappen Lansera kanal är din kanal igång! 🥳

Ett exempel på hur din kanal kan se ut om du följer denna guide. Lite tom just nu, men det fixar vi med videoinnehåll.

Din kanal blir synlig för allmänheten när du publicerat din första videoVOYD.tv, men du kan redan nu titta på kanalen själv. Du kan också ändra texter och bilder i efterhand genom att logga in med ditt VOYD-konto på VOYD.tv och välja Mitt konto > Min VOYD-kanal > Redigera kanal.

Lägg upp din första video till försäljning

Nästa steg är att lägga upp din första video till försäljning. Det kan du lära dig allt om i guiden ”Komplett guide: Lägg upp din första video till försäljning” . Lycka till! 🥰