Videoförsäljning

Låt kunderna bestämma priset med funktionen ”Valfritt belopp”

VOYD.tv har många fantastiska funktioner för dig som på ett enkelt sätt vill ta betalt för ditt videoinnehåll. I den här artikeln ska vi titta närmare på funktionen ”Valfritt belopp” som gör det möjligt för dina kunder att själva bestämma vad de ska betala för ditt videoinnehåll, istället för att betala ett fast pris.

Den här artikeln utgår från att du redan har skapat en egen VOYD-kanal och laddat upp, alternativt ska ladda upp, en video till försäljning. Hur du skapar en VOYD-kanal hittar du i guiden ”Komplett guide: Skapa din VOYD-kanal” och hur du laddar upp en video hittar du i guiden ”Komplett guide: Lägg upp din första video till försäljning”.

Fast pris eller valfritt belopp?

Ibland kan det vara svårt att veta hur mycket du ska ta betalt för din video. Det kanske saknas bra exempel på hur andra har gjort, eller så kanske du vill ge dina köpare möjlighet att betala mer än du begär för att stötta dig eller varför inte ett välgörenhetsprojekt som ditt överskott ska gå till? Då är funktionen ”Valfritt belopp” lösningen för dig.

Så fungerar ”Valfritt belopp”

När du laddat upp din video på VOYD.tv klickar du fram till fliken Pris. Här kan du välja mellan alternativen Fast pris (som är precis vad det låter som) eller Valfritt belopp. Välj Valfritt belopp.

Låt kunderna bestämma priset med funktionen Valfritt Belopp

Låt oss titta på bilden ovan och gå igenom de olika delarna:

  1. Beskrivande text – Här kan du skriva en hälsning som visas för kunden i samband med köpet. Här kan du berätta vad som exempelvis ingår om du betalar ett högre pris, berätta om att delar av intäkterna går till välgörenhet eller helt enkelt bara tacka köparen för att denne stöttar dig genom att köpa tillgång till din video. Vad du skriver är naturligtvis helt upp till dig, och du kan också lämna rutan tom.
  2. Startpris – Här anger du det pris som ska vara inställt när kunden påbörjar köpprocessen, alltså det pris kunden utgår från. Det kan vara smart att inte lägga det för lågt då många inte ändrar priset utan betalar vad du begär.
  3. Lägsta valbart pris – Här kan du ange vad det lägsta priset du accepterar är. Vi rekommenderar minst 19 kr som lägsta pris.
  4. Högsta valbart pris – Här kan du ange en övre gräns för vad kunder kan välja att betala. Kanske vill du inte att dina kunder ska betala för mycket av misstag, eller att du inte vill riskera att kunden förväntar sig mer än du känner att du kan leverera. Då kan det vara rimligt att ha en övre gräns.
Exempel på en kreatör på VOYD.tv som använder Valfritt Belopp som betalsätt. Här är startpriset satt till 49 SEK, lägsta valbart pris 9 SEK och högsta valbart pris 299 SEK.

Visste du att snittpriset som betalas för en film på 20-40 minuter inom underhållningskategorin på VOYD.tv är 79 kr? Där har du ett bra riktmärke att utgå ifrån. 👌

Svårare än så är det inte. Lägg till eller redigera resterande information om din video och publicera den så är du igång. Sedan är det bara att dela, marknadsföra och följa försäljningen via din kontrollpanel på VOYD.tv. Lycka till! 🤗