Videoförsäljning

Ta betalt för dina digitala föreläsningar

Att börja ta betalt för sina digitala föreläsningar är betydligt enklare än du kanske tror. I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver tänka på för att komma igång. Häng på!

Innehåll

 1. Planera din föreläsning
  Ska du producera en ny föreläsning eller sälja tillgång till en redan inspelad? Vilka ämnen ska beröras? Finns det övningsuppgifter som kan ge ett extra värde?
 2. Spela in ditt videoinnehåll
  Vad ska du tänka på när du spelar in ditt videoinnehåll? Vilken utrustning behövs Hur bra måste kvalitén vara?
 3. Starta försäljning på VOYD.tv
  Hur skapar du en säljande VOYD-kanal? Hur ska du prissätta din föreläsning?
 4. Marknadsför din föreläsning
  Hur marknadsför du din föreläsning och når ut till såväl befintliga som nya kunder?

1. Planera din föreläsning

Genom att tänka efter – före – besparar du tid för dig själv samtidigt som du ökar värdet för dina köpare. Arbeta igenom och besvara följande frågor:

 • Vem riktar sig föreläsningen till i första hand?
 • Vad kan den som köper tillgång till din föreläsning förvänta sig att få ut av att titta på den?
 • Vilka eventuella förkunskaper behöver tittaren?
 • Går det att göra fördjupningar av det du föreläser om?
 • Finns det övningar att delge tittaren för att få denne ska få ut mer av föreläsningen?
 • Behöver du särskild rekvisita för inspelningen?
 • Ska föreläsningen säljas styckesvis, som ett paket tillsammans med fler föreläsningar eller prenumeration?
Bild på hur planeringesmallen kan se ut ifylld.
Här är ett exempel på hur planeringsmallen kan se ut ifylld.

2. Spela in ditt videoinnehåll

Det är viktigt att komma ihåg att dina köpare köper tillgång till ditt videoinnehåll för innehållets skull. De förväntar sig inte nödvändigtvis en professionell produktion i studiomiljö. Här är några tips:

 • Tänk igenom ljussättning och bakgrund så att det blir en bra upplevelse för tittaren. Undvik motljus och skiftande sol.
 • Tänk igenom hur tittaren kommer att använda ditt videoinnehåll. Filma i liggande format för dator och TV och i stående format för mobil. Filma i båda formaten om du är osäker. Filma hellre för mycket än för lite.
 • Använd stativ och/eller ta hjälp av en vän för att få till en så bra film som möjligt, och filma gärna ur flera vinklar för att göra det enkelt för tittaren att förstå.
 • Du behöver ingen professionell utrustning. Mobiltelefon fungerar utmärkt. Om du vill lära dig mer om hur du filmar professionellt med mobiltelefonen kan du läsa vår guide ”5 tips för att filma proffsigt med mobilen”. Prioritera att ljudet blir bra. Om du vill lära dig mer om hur du får till ett bra ljud kan du läsa vår guide ”5 tips för ett lyckat ljud”. Om du vill veta mer om olika typer av mikrofoner kan du läsa vår guide ”Välj rätt mikrofon till din inspelning”.

3. Starta försäljning på VOYD.tv

Nu när du har spelat in ditt videoinnehåll är det dags att börja sälja tillgång till det på VOYD.tv. För att förenkla processen följer här några tips på förberedelser:

 • Förbered bilder i förväg så blir det enklare att skapa din VOYD-kanal. Du behöver bilder för din kanal och för dina videoklipp. Om du inte har tillräckligt bra egna bilder finns kostnadsfria genrebilder att använda på ex. Pexels.com.
 • Tänk igenom hur du vill prissätta ditt innehåll. Om du vill ha många prenumeranter och har hård konkurrens kan 149 kr /mån vara en bra utgångspunkt. Om du känner att ditt innehåll är mer unikt kan upp till 899 kr/mån fungera, i vissa fall ännu högre. Du kan alltid ändra priset i efterhand om du inte säljer som förväntat.
 • Förbered beskrivande texter om dig, din kanal och filmen. Gå in på VOYD.tv och klicka på Starta VOYD-kanal. Sedan är det bara att följa instruktionerna så är du igång! Om du vill lära dig mer om hur du skapar din VOYD-kanal kan du läsa vår guide ”Komplett guide: Skapa din VOYD-kanal”. Om du vill lära dig mer om hur du laddar upp video på VOYD.tv kan du läsa vår guide ”Komplett guide: Lägg upp din första video till försäljning”.

4. Marknadsför din föreläsning

Grattis! Nu har du lanserat din digitala föreläsning och kan börja tjäna pengar på den. Här följer några tips på hur du kan marknadsföra den för att öka din försäljning ytterligare:

 • Ge en gåva till de 50 första som tecknar en prenumeration eller köper. Detta motiverar till att slå till nu och att inte avvakta.
 • Släpp gratisklipp löpande på YouTube, LinkedIn och i dina andra sociala kanaler. Länka till din VOYD-kanal i klippet och i beskrivande texter.
 • Länka till din VOYD-kanal överallt – i din bio på Instagram, på din webbplats, LinkedIn och på andra relevanta platser.
 • Skicka ut ett erbjudande på ex. 20% rabatt till dina befintliga kunder och marknadsför din digitala föreläsning vid fysiska framträdanden. Kontakta oss på VOYD vid behov av rabattkoder. Använd dina befintliga kundregister som exempelvis nyhetsbrev.
 • Ta kontakt med oss på VOYD via chatten här alternativt på VOYD.tv eller genom att maila [email protected] så hjälper vi dig vidare. Stort lycka till med din försäljning!

Mall: Planera din föreläsning

Bild på mallen för att planera din föreläsning.
Fyll i denna mall för att komma igång och planera din digitala föreläsning.